>Neyle uğraşırım, nelerle ugraşmam

>

Bir süredir ilk öğrendiğim programlama dili olan python üzerinde proje geliştiriyorum. ( böyle söyleyince fiyakalı oldu galiba 🙂 Python’u mod_python ( apache modülü ile ) dinamik web sayfası hazırlayabiliyorsunuz. Genel olarak kullanılan dijango gibi bir framework değil yada ben daha fark edemedim… tabiki yazın üzerinde çalıştığım ldap sunucusunu da ( openldap ) basit bir arayüz yazdım. Phpldapadmin gibi arayüzler vardı biliyorum ancak bir dili en iyi öğrenme yöntemi herzaman kod geliştirmektir diyorum. Bir ara bahsetmiş olmam lazım bu programdan pyldapadmin isminde birşey. Düzgün olarak yapmaya çalıştığım ilk proje olduğu için freshmeat de yayınladım. ( Necdet YUCEL’in yoğun baskısınında etken olduğunu söyleyebilirim. ) Şimdilik ilk projem olma niteliği olduğu için çok severek yaptım. ( Aldığım hatalardan kendimi berbat hissetmediğim sürece tabiki ) Hala severek geliştiriyorum. Kendisine ayrı bir girdi olarak yazacağım zaten. ( özellikleri, neler yapabilir neler yapamaz gibi ).

Uzun bir süredir pardus kullanıyorum şimdi kde4.2.2 ye geçtim gayet güzel bence 🙂 tabiki şenliklerdeki kde4 ve pardus 2009 seminerlerinin etkisi oldu galiba. Ancak hala kde 3.5 üzerinde gelen kmail’i kullanıyorum. Birazcık mail biriktiği için geçiş uzun sıkıntılı oluyor benim için. Bunun da bir çağresine bakacağım inşallah.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

I'm not a spammer This plugin created by memory cards