>silip herşeye yeniden başlamak

>

 Bu blog sayfasını açtıktan sonra pek birşey yazmadığımı, uğraştığım konular hakkında bilgi vermediğimi fark ettim. Genel olarak en iyi yapılanı yapıp yeni bir başlangıç ile bunu kırmayı düşünüyorum. İlk olarak kendimi tanıtayım.

Bendeniz Çanakkale on sekiz mart üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Bilgisayarı evvelden beri çok sevmişimdir. ( yaklaşık olarak orta okulda eve bilgisayar alınınca başlamıştı bu sevdam 🙂 İlk senemde okulumuzda yapılan pardus semineri sonrası vayy beee adamlar ne güzel yapmış dedim. Zaten Necdet YUCEL sayesinde tanıyabildim linux camiyasını. Bu hevesle pardus 1.1 sürümü olması gerekiyor windows makinama kurmak istemiştim. Ancak daha tecrübesiz olduğum için sanal makinada yetindim bir süre. ( Yada çalışan cd’ler ile 800×600 çözünürlüğünde açılan bilgisayarımda birşeyler kurcalamaya çalıştım. ) Linux/Pardus maceram böyle başlamıştı. ( Tabiki python da öğreniyorduk yavaştan 🙂 Biraz cesaret edip bilgisayarımın harddiskini böldüm. ( Dizüstü bilgisayarımın windows kısmını harddisk’ten recovery olacak şekilde gönderdikleri için biraz korkuyordum 🙂 Açılan yere pardus kurdum, Ancak bilgisayar açılmadı:P ( tamamen tecrübesizlik tabiki ) harddiski mantıksal olarak bir parça ayırdığımdan dolayı sorun çıkıyormuş. Şu anda hatırlayamıyorum birlerinden yardım alarak düzgün bir şekilde pardusu kurdum. Sonunda benim de bilgisayarımda ayarları kaybolmayacak, istediğimi deneyebileceğim bir pardusum olmuştu. ( tabiki de 800×600 çözünürlükte. Ati ekran kartı yüzünden : ) Sonra forumlar gezerken, pardus mail listelerine bakarken kendimi bu dünyanın içinde bulmak güzel bir his uyandırdığını fakat daha hiçbirşeyi tam bilmediğim için sorunlarla başa çıkması ölümcül olmaktaydı benimle. ( Gerçi hala öyle olabiliyor. Kimse herşeyi bilemez 🙂 Derken pardusu kaldırdım aldığım bilgisayar dergilerinden ubuntu kurmaya çalıştım ( gnome hiç hoşuma gitmedi için kurmadım. kde rocks) , fedora kurdum ancak paket yöneticisinden birşeyi kaldırınca bir daha düzgün açamadım 🙂 ( cahillik işte :). Debian kurdum 4 dvd kurulum görünce gözlerim pörtledi bile diyebilirim:) ancak herşeyi içinde olduğu için 4 dvd olduğunu öğrendiğimde vayyy demiştim. Ancak internetsiz bir ortamda deneme fırsatı olduğu için pek anlaşamadık.

Yine Debian / windows yüklüyken bilgisayarıma 2008 şubat ayında tatildeyken evimde arkadaşlarla bir fotograf paylaşımı için windows’u açtığımda aldığım eleştiriler ( sevgilerle bilge*) akşamı herşeyi yedekleyip tek işletim sistemi olarak pardusa geçtim. İyiki de böyle yapmışım. Çünkü insanların bir seçeneği olduğunda yapacakları işleri alışkın oldukları ortamlarda yapmaya meyillidir.
Ancak bu ortam kaldırıldığında yeni ortama gerçek adapte ve uyum gözlenebilir. ( yeni başlayanlar için diyorum. Çünkü her ortam sadece araç olacaktır bir süre sonra. Araç değil yapılacak şey önemli olmalıdır. Bence 🙂 o zamandan bu zamana pardusu bir kere kaldırmadım. Güncelledim sagolsun 2007 -> 2008 betiği sayesinde yeniden kurulumdan kurtuldum. (aslında ev dizinini ayrı olarak bir diske yerleştirseydim belki bu sorun olmazdı ama neyse geç kaldık azıcık. )

*: Bilge şöyle demişti :” O kadar Linux/Pardus diyorsun bize, kendin kullanmıyorsun ama”. haklı dedim. şimdilik bu kadar.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

I'm not a spammer This plugin created by memory cards