>64 – bit, ekip, çalışmak hakkında…

>

    Necdet Yücel‘in 64bit Pardus çalışmaları hakkında yazması ve topu bize atması sonrasında artık ufak tefek şeyleri yazmam gerektiğini düşündüm. Ancak Serhat‘ında yazdıklarını tekrarlamak da istemiyorum ancak güzel bir çalışma ortamı içerisinde akıllı uslu, sessiz sedasız bir süredir çalışıyoruz.(Ekibi yeniden yazmama gerek yoktur diye düşünüyorum. S3M (Serhat, Meltem, Metin, Mete) ). Clfs isimli cross-compile (çapraz derleme) belgesini okuyoruz. Ufaktan 64 bit bir linux hazırlıyoruz (daha Pardus olabilmesi için yolumuz uzun şimdilik ). Ama sıkı çalışıyoruz, arada gevezelik yapıyoruz, anlaşılmayan konuları sık sık tartışıyoruz, deniyoruz. Kare bir masanın etrafında oturup birşeyler öğrenip onu anlatıyoruz birbirimize.

   
   Çalışma ortamı, çalışma ekibi çok güzel.(gerçi biraz üzüntülüyüz Serhat askere gidecek diye…)  Geçen uzun saatleri fark etmekte bile zorlanıyoruz genel olarak diyebilirim (en azından kendi adıma).

    Birde nedir bu 64bit yenir mi içilir mi acaba diye düşünenler için ufak bir yazı buldum. Anlaşılabilir buldum, isteyenler okuyabilir.(ben yazmadım sorumlu değilim.)

    Şimdilik bu kadar sonra devamı gelecek…

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

I'm not a spammer This plugin created by memory cards